FİLİSTİNLİ 13 Grup MISIR’da Uzlaşı İçin Bir Arada

Kaynaklar, birinci tur görüşmelerin sabah dokuzda başladığını ve akşam ona kadar devam ettiğini belirterek, şimdiki hükümetin Gazze’de tam manasıyla kontrolü sağlama talebinin gündeme damgasını vurduğunu ifade ettiler.

Kaynaklar, Fetih’in aksine diğer grupların 12 Ekim’de imzalanan uzlaşı anlaşmasına göre belirlenen altı dosyanın gündeme alınıp tartışılmasında ısrar ettiklerini kaydettiler.

Toplantıda gruplar Gazze’ye uygulanan yaptırımların ivedilikle kaldırılmasını talep ederken, Fetih hareketinin bu konuda bir tarih vermemesi dikkat çekti.

Mısır istihbaratının gözetiminde yapılan uzlaşı görüşmelerinin bugün de devam etmesi bekleniyor.

12 Ekim’de Hamas ve Fetih arasında imzalanan anlaşmanın ardından bu kez diğer grupların da katılımıyla görüşmeler başladı.

Hamas’ın Kahire’deki görüşmelere katılan heyetinin üyelerinden Salah El-Berdevil, görüşmelerin dün sabah Mısır İstihbaratı binasında başladığını söyledi.

Kahire’de bulunan El-Berdevil, grupların önemli milli meseleleri ve 2011 anlaşmasının uygulanmasını tartışmayı kabul ettiğini, Fetih’in ise sadece hükümetin Gazze Şeridi’nde kontrolü sağlaması konusunu tartışmak istediğini ifade etti.