FHKC’nin Askeri Kanadı: Yoldaşlarımız Yalnız Değil!

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC)’nin askeri kanadı Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, esir Samir Arbid ve beraberinde gözaltına alınanların hayatlarından tamamen işgal rejiminin sorumlu olduğunu açıkladı.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, esirlere herhangi bir zarar gelmesinin ve hayatlarının tehlikeye girmesinin tahammüllerinin ötesinde bir durum olduğunu ve sessiz kalamayacaklarını, işgalcilere cehennemin kapılarını açacağını söyledi.

İşgal rejimi medyasının FHKC üyelerinden oluşan bir hücrenin deşifre olduğunu ve üyelerinin gözaltına alındıklarını öne sürdüğünü belirten Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, işgalcilerin söz konusu hücreyi sonuncusu Ağustos ayında gerçekleştirilen Dulib eylemi olmak üzere Batı Yaka’daki birçok eylemden sorumlu tuttuğuna işaret etti.

İşgal güçlerinin Dulib eyleminden sorumlu tuttuğu FHKC üyelerine ağır işkenceler uyguladığını kaydeden Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, esirlerin hayatlarından işgal rejiminin sorumlu olduğunu bildirdi.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, direnişin Filistin halkının ve işgal altındaki halkların meşru hakkı olduğunu, direniş eylemlerinin kendileri için şeref olduğunu ve direniş için var olduklarını ifade etti.

İşgal rejimi önceki akşam Ağustos ayı sonlarında Ramallah bölgesindeki bir pınar yakınlarında düzenlenen ve bir yerleşimci kadının ölümüne yol açan bombalı saldırıyla ilgili bilgilerin yayınlanmasına izin verdi.

İşgal rejimi iç istihbarat teşkilatı Şabak’ın iddiasına göre, söz konusu eylemi gerçekleştiren dört kişilik hücrenin üyeleri işgal güçlerince gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve yanlarında el yapımı patlayıcı bulunan kişilerin FHKC üyeleri oldukları belirtildi.

İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz, hücre lideri Sami Arbid’in sorgusu sırasında gördüğü işkenceler sebebiyle ağır bir şekilde yaralandığını yazdı.