FHKC: OSLO Anlaşması Yok Sayılmalı!

Filistin Demokratik Cephesi Siyasi Birim üyesi Cemil Mezher Oslo Anlaşması’ndan çekilmek, siyonist işgali tanımaya son vermek, onunla güvenlik işbirliğini sonlandırmak, yeni çözüm formülüne ve ona teşvikte bulunulmasına kapıları kapatmak gerektiğini söyledi.

Mezher, Yüzyılın Anlaşması planını geçersiz kılmak, düşmanın bütün planlarını ve Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçlayan tüm oyunları boşa çıkarmak için bütün bunların gerekli olduğunu dile getirdi.

Cemil Mezher bu konudaki açıklamalarını Filistin Demokratik Birliği’nin Gazze’de düzenlediği yürüyüşte yaptı. Konuşmasında bölünmüşlüğe de son verilmesi, uzlaşmanın ve birliğin geri getirilmesi, Gazze bölgesine uygulanan cezalara son verilmesi, Filistin halkının direnişinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Mezher yürüyüş düzenlenmesinin, felakete götüren sonuçları ve son derece olumsuz etkileri olan yıkıcı bölünmüşlüğün gölgesinde gerçekleştirildiğine dikkat çekerek söz konusu olumsuz sonuçların hayatın bütün alanlarını, ulusal ilişkileri ve ulusal kurumları etkilediğini ifade etti.