FHKC: Büyük Dönüş Yürüyüşü Bir DİRENİŞ!

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), dönüş yürüyüşlerinin Filistin halkının insanî ihtiyaçlarını elde etmesi, maruz kaldığı baskının son bulması ve ablukanın kırılması için kullanılan araçlardan biri olduğunu dile getirdi.

FHKC’nin bugün yaptığı açıklamasında siyasi meselelerin insani meselelerden ayrı tutulmasının, ulusal ve toplumsal direniş arasındaki bağlantının ve tamamlayıcı yönün yok sayılmasının mümkün olmadığına dikkat çekildi.

FHKC açıklamasında, düşmanın Filistinlilerin merkezi davasını ve onun kurtuluş mücadelesi özelliğini bitirme ve onu işgalle iyi geçinme şartlarını iyileştirme çatısı altında şekillenen bir bölgesel mesele haline getirme planına dayalı ayrıştırmacı politikalara her zaman karşı olduğunu dile getirdi.

FHKC ulusal diyaloglarında ilk andan itibaren, dönüş yürüyüşlerinin her zaman pazarlığın dışında tutulması üzere olduğunu çünkü bunun halkın mücadele ve direnişinin araçlarından biri olduğunu dile getirdi.

Açıklamada ayrıca Mısırlılarla son yapılan görüşmelerde Gazze meselesinin, esirler ve Kudüs meseleleriyle de irtibatlandırıldığına dikkat çekilerek FHKC’nin siyonist güçlerin esirler hareketine yönelik saldırısının devam etmesine karşı duracağı vurgulandı.