FETİH Mensupları Halka SİLAH İle Saldırıyor

Filistin’in Batı Yaka bölgesinin Ramallah şehrinin kuzeyindeki Cefna köyünün ahalisi, Fetih’ten bazı silahlı grupların toplumsal barışı ve bölgedeki insanların hayatlarını tehdit eden birtakım saldırılar düzenlemelerinden şikâyetçi oldu.

Köy ahalisi yapılan saldırıları Fetih örgütünden olan Başbakan ve İçişleri Bakanı Muhammed İştiye’ye şikayet için bir çağrı mesajı yayınladı. Çağrıda bölge ahalisine yönelik olarak düzenlenen ve Fetih’ten bir infazcının yönettiği saldırılara karşı durulması istendi.

Açıklamada dün gece yapılan saldırıdan dolayı insanların evlerinde ve iş yerlerinde ciddi anlamda bir can güvenliği sıkıntısı yaşadıklarına dikkat çekildi. Evlere yönelik olarak ateşli silahlarla, molotoflarla ve taşlarla yapılan saldırılardan dolayı çocukların ve kadınların ciddi telaş içine girdikleri hatırlatıldı.

Saldırıları Ramallah’ta daha önce bir oda başkanlığı yapan ve 2016’da Fetih örgütünün Devrim Meclisi üyeliğine aday olan bir iş adamının yönettiği dile getirildi. Saldırganların çirkin ve ırkçı anlamlar içeren sözlerle saldırdıkları, ateş ettikleri ve köy ahalisinin çoğunluğunun hıristiyan olması sebebiyle kendilerinden cizye istedikleri belirtildi.

Açıklamada güvenlik güçlerinin olaylara ancak üç saat sonra müdahale ettiği ifade edildi.