ESİRLER İle Siyonist CEZAEVİ İdaresi Görüştü

Filistinli Esir Kulübü, işgal rejimine ait Ofer Cezaevi’nde Filistinli esirlerle cezaevi idaresi arasında gerçekleşen görüşmenin başarısızlıkla sonuçlandığını bildirdi.

Esir Kulübü’nün bildirdiğine göre, cezaevi idaresi esirlere bir dizi yaptırım uygulama niyetinde olduğunu, esirlerin duruşmalarının 15 ve 11 nolu bölümlerin yakılan koğuşlarında yapılacağını, esirlere dört yıl fiili hapis ve 40 bin şikel para cezası verileceğini, esirlerin iki ay boyunca ziyaretlerden ve kantinden mahrum bırakılacağını açıkladı.

Bu arada, Filistinli esirlerin işgal rejimi cezaevi idaresinin dayatmaya çalıştığı şartları reddettikleri ve üç gün önce başlayan yemekleri geri çevirme eylemini sürdürdükleri ifade edildi.

Filistinli esirlerin cezaevi idaresinin olumsuz tavrının sürmesi ve özellikle de esirlere yaptırım uygulamaya kalkması halinde mücadele için daha başka adımlar atacaklarını söyledikleri kaydedildi.

Dün yapılan görüşmenin akan kanların ve esirlere yapılan saldırının boyutuna göre yetersiz kaldığını dile getiren esirler, görüşmeyi gerçekleştiren işgalcilerin gerekli yetkilere sahip olmadıkları kanaatinin oluştuğunu bildirdi.

Yaklaşık 100’ü çocuk 1200 Filistinli esirin alıkonulduğu Ofer Cezaevi 20 Ocak’tan bu yana işgal güçlerinin bir dizi baskınına maruz kaldı.

İşgal güçlerinin teftiş adı altında cezaevine düzenlediği baskınlar sırasında 150 civarında esirin yaralandığı açıklandı.