Esir İsrail Askerinin Ailesi Oğullarının Akibetini Merak Ediyor

İşgal radyosunun haberine göre aile, kararın aceleyle alındığını ve kesin delillere dayanmadığını belirterek, işgal ordusunda görev yapan askeri hahamların konunun bir an önce kapatılması için baskılara maruz kaldıklarını söyledi.

İzzeddin El-Kassam Tugayları, Yenilmiş Ekin Savaşı sırasında 20 Temmuz 2014’te Et-Tuffah Mahallesi’nin doğusunda işgal ordusuna ait bir askeri nakil aracına düzenlenen saldırıda 14 askerin öldürüldüğünü ve Shaul’un esir alındığını açıklamıştı.

İşgal ordusu o dönemde saldırının gerçekleştiğini kabul etmiş fakat Oron Shaul’un saldırıda öldüğünü ve cesedinin bulunamadığını öne sürmüştü.

İşgal rejiminde son günlerde Shaul’un öldüğüne dair bilgilerin doğru olmadığının konuşulmaya başlandığı ifade edildi.

İsrail Devlet Denetçisi Yargıç Yosef Shapira, işgal rejimi güvenlik kabinesinin 2014 yazındaki savaşta gösterdiği performansla ilgili raporunu geçen Pazar günü teslim ederken, savaşta oğulları ölen aileler raporun içeriğinin kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Bu arada, savaş sırasında Gazze Şeridi’nde kaybolan işgal subayı Hadar Goldin’in babası, ailelerin işgal hükümetine güvenmedikleri ve gerçekleri gizleyeceğini düşündükleri için raporun açıklanmasını istediklerini  söyledi.