ESİR Hareketi: VERGİ Gelirleri, FİLİSTİN Halkına Ait!

İşgal rejimi zindanlarındaki Esir Hareketi, Filistin halkının vergilerinin Siyonistlerin elimde bir şantaj aracı değil Filistin halkının hakkı olduğunu söyledi.

Esir Hareketi konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal rejimi başbakanının yeni bir seçim mesajıyla işgalcilerin karşısına çıktığını ve Filistin halkına ait paraları gasp etmekle övündüğünü belirtti.

Filistinlilerden alınan vergilerin Filistin halkının hakkı olduğuna dikkat çeken Esir Hareketi, esirlerin ve ailelerinin de o gelirlerden pay alma hakları olduğunu açıkladı.

“Mücadelemiz utanılacak bir suç değil” diyen Esir Hareketi, tüm Filistinlilerin Filistin halkını korumak için hayatlarını feda eden şehitlerin ve esirlerin haklarını sözlü olarak savunmadan önce fiili olarak savunması gerektiğini bildirdi.

Esir Hareketi, esirler davasına itibarının yeniden kazandırılmasını ve heyete dönüştürülen Esirler Bakanlığı’nın tekrar bakanlık yapılmasını istedi.

Gazze Şeridi sakini esirlerden 133 esirin maaşının kesildiğine dikkat çeken Esir Hareketi, bu haksızlığa da bir an önce son verilmesi çağrısında bulundu.