ESİR Aileleri: SİYONİST İsrail Mahkumlara Baskıyı Artırmak İstiyor

Ailelerin açıklamalarında işgal yönetimine bağlı cezaevleri idarelerinin iç istihbarat örgütü Şabak ile işbirliği içinde yürüttüğü insanlık dışı uygulamalarından ve baskılarından dolayı esirlerin problemlerinin ve sıkıntılarının daha da arttığı ifade edildi.

Ailelerin açıklamasında, işgal yönetimi yetkililerinin esirlerin avukatları ve Kızılhaç görevlileri tarafından ziyaret edilmelerine ve maruz kaldıkları durum hakkında doğrudan bilgi edinilmesine fırsat vermediklerine dikkat çektiler.

GÖZAT  Filistinli 7000 ESİR İsrail Zindanlarında Çok Kötü Şartlarda

Aileler açıklamalarında çocuklarının sağlık durumu hakkında endişe içinde olduklarını, çünkü cezaevleri idarelerinin kendilerinin sağlık durumları hakkında yeterince bilgi edinilmesine fırsat vermediğini, açlık grevi komitesiyle de isteklerinin yerine getirilmesi için herhangi bir görüşme ve pazarlığa yanaşmadıklarını vurguladı.

Aileler avukatlar tarafından, esirlerin ziyaret edilmesini engelleyen cezaevlerinin yönetimlerine karşı yasal bir komite oluşturulmasını ve esirlerin isteklerinin yasal yollarla yerine getirilmesinin sağlanması için girişimlerde bulunulmasını istediler.