Erdoğan: HİTLER’in Ruhu İSRAİL’de Hortladı

Düzenlemenin İsrail’in en faşist, en ırkçı devlet olduğunun hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde ispat ettiğini belirten Erdoğan, Hitlerin ari ırk saplantısı ile İsrail yönetiminin Filistin topraklarını sadece Yahudilere ait sayan anlayışı arasında hiçbir fark olmadığını söyledi.

“Dünyayı büyük bir felakete sürükleyen Hitler’in ruhu, İsrail’in bazı yöneticileri arasında yeniden hortlamıştır” diyen Erdoğan, İsrail’in Filistin ve Gazze başta olmak üzere gerçekleştirdiği saldırıların tam anlamıyla bir insanlık suçu olduğunu ifade etti.

Kendi topraklarını savunmaktan başka hiçbir suçu olmayan sivil Filistinlilerin üstüne tankıyla topuyla keskin nişancısıyla giden İsrail’in terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdiğini kaydeden Erdoğan şunları söyledi:

“Asıl vahim olanı ise dünyanın İsrail tarafından katledilen yüzlerce Filistinliyi görmezden gelmiş olmasıdır. Buna karşılık olaylarda hayatını kaybeden tek bir İsrail askeri için neredeyse herkes harekete geçmiştir. Dikkat ederseniz ortada bir savaş yoktur. İsrail’in uyguladığı insanlık dışı vahşet var.”

Erdoğan, işgal güçlerinin kadın çocuk yaşlı demeden önüne geleni vurarak, öldürerek, kadınları yerlerde sürükleyerek ve insanların evlerini başlarına yıkarak Filistinlileri yaşadıkları yerlerden ayrılmaya zorladığını söyledi.

Türkiye olarak İsrail’e karşı çıkmayı ve Filistin’e sahip çıkmayı sürdüreceklerini belirten Erdoğan, dünyadaki tüm devletleri, STK’ları ve medya mensuplarını İsrail’e karşı harekete geçmeye davet etti.