En Az 1538 Siyonist Yahudi Öldürüldü

Siyonist işgal rejimi, 7 Ekim Cumartesi günü Aksa Tufanı harekatının başlamasından bu yana işgalci askerlerinden ve Filistinlilerden zorla gasp edilmiş araziler üzerine kurulu yahudi yerleşim merkezlerine iskan edilmiş olan yerleşimcilerden öldürülenlerin sayısının 1538’e ulaştığını resmi olarak açıkladı. 

Ancak gerçek sayının bundan hayli fazla olması ihtimalinin yüksek olduğu tahmin ediliyor. Çünkü işgal rejimi, askerlerinin psikolojik yönden yıpranmaması ve moral kaybı yaşamaması için askeri kayıplarını tam vermiyor. Siyonistlere ait medya organlarına da ordudan izin çıkmadan askeri kayıplarla ilgili rakamların verilmesine ve öldürülen askerlerin isimlerinin açıklanmasına müsaade edilmiyor. O yüzden siyonist medya organları askeri kayıp ve isimler konusunda sadece ordudan yapılan duyurularda açıklanan bilgileri kamuoyuna açıklayabiliyorlar. 

İşgal rejiminin yayın komitesinin yaptığı açıklamada öldürülenlerden 823 kişinin kimliğinin tespit edildiği, 715 cesedin de defin için gönderildiği diğer cesetlerin kimlik tespit çalışmaları işlemlerinin ise devam ettiği bilgisi verildi. Bu bilgi henüz kimlikleri tespit edilemeyen cesetlerin öldürülenlerin sayısına eklenmediğini dolayısıyla gerçek rakamın bundan fazla olduğunu ortaya koyuyor. 

İşgal rejiminin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada savaşın başlamasından bu yana işgalcilerden yaralananların sayısının da 5431 olduğu duyuruldu. 

Hamas’ın askeri kanadının sözcüsü Ebu Ubeyde tarafından iki gün önce yapılan açıklamada, işgalcilerin Gazze’ye yönelik rastgele saldırılarda, mücahitler tarafından esir edilmiş olan işgalcilerden 50’sinin öldürüldüğü duyurulmuştu. 

İşgalcilerin sivillere yönelik saldırılarına karşılık Filistinlilerin Gazze çevresindeki yerleşim merkezlerine, Tel Aviv’e, Askalan’a ve daha başka şehirlere yönelik füze saldırıları da devam ediyor.