El-Meğazi Kampında Katliam – 70 Şehit

İşgal ordusunun dün gece Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Meğazi Kampı’nda bir siteye düzenlediği hava saldırısında çoğu kadın ve çocuk onlarca kişi şehit oldu.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, işgal ordusunun El-Meğazi Kampı’na düzenlediği saldırıda 70 kişinin şehit olduğunu ve şehitlerden birçoğunun vücutlarının parçalanmış halde bulunduğunu söyledi.

Hastanelere kaldırılan yaralılardan bir kısmının durumunun da çok ağır olduğunu belirten El-Kudra, “El-Meğazi Kampı’nda yapılan toplu katliamdır” diyerek şehit sayısının artabileceğini bildirdi.

El-Kudra, işgal ordusunun kamplara giden ana yolları bombalayarak ambulansların saldırıya uğrayan bölgelere ulaşmasını engellediğini açıkladı.

Filistin Kızılay Derneği de işgal ordusunun düzenlediği hava saldırılarıyla El-Bureyc, El-Meğazi ve En-Nuseyrat kampları arasındaki yolları tahrip ettiğini, ambulansların ve ilk yardım ekiplerinin çalışmalarını güçlükle gerçekleştirebildiğini ifade etti.

Hükümet Enformasyon Ofisi, işgal ordusunun El-Meğazi Kampı’nda Müslim, Sisalim ve En-Nevasıra ailelerine ait üç eve hava saldırısı düzenleyerek katliam yaptığını, onlarca şehit ve yaralının hastanelere nakledildiğini belirterek, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere sivilleri hedef alan saldırıların durdurulması çağrısında bulundu.