El-Halevani: Mescid-i Aksa’ya Sahip Çıkın

Mescidi Aksa’nın tanınmış murabıt kadınlarından olan Henadi El-Halevani, Kudüs’te, Batı Şeria’da ve Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesinde ikamet eden Filistinlilere yönelttiği çağrısında, işgal güçlerinin kirlettiği kutsal mekanlara sahip çıkmak amacıyla ribat faaliyetlerini artırmalarını istedi. 

El-Halevani, senenin her gününde zaten Mescidi Aksa’yı kirleten işgalci siyonistlerin bu yıl yahudilerin bazı özel günlerinin ve bayramlarının Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle o dönemde baskınlarını artırabilecekleri ve bu mübarek ayda Müslümanların faaliyetlerini zorlaştırabilecekleri uyarısında bulundu. 

El-Halevani, Mescidi Aksa’nın hiçbir zaman sahipsiz bırakılmaması ve bu kutsal mabedin özgürlüğüne kavuşturulmasına kadar onun için mücadelenin sürdürülmesi ve buranın korunması gerektiğini vurguladı. 

Bu arada önümüzdeki Cuma gününün, her yıl 30 Mart’ta kutlanan Toprak Günü’nden önceki Cuma olması sebebiyle bu hafta o günün sabah namazında gerçekleştirilecek Büyük Fecir Buluşması’nın Toprak Günü Şafağı ismiyle düzenleneceği açıklanarak, bu vesileyle yine Mescidi Aksa’nın doldurulması için harekete geçilmesi çağrıları yapıldı.