El-Gig ve Tüm Filistinli Esirlere Destek Gösterisi

Filistin Özgürler Hareketi ve Vaid Esirler ve Özgürleştirilenler Teşkilatı Filistin’in En-Nuseyrat mülteci kampında, 93 günlük açlık grevinin ardından özgürlüğüne kavuşmasından sonra yeniden zindana konan gazeteci Muhammed El-Gig’le ve işgal rejimi zindanlarındaki tüm Filistinli esirlerle dayanışma amacıyla bir duruş eylemi gerçekleştirdi. Eyleme özgürlüğüne kavuşturulmuş eski esirlerden ve Özgürler Hareketi’nin ileri gelenlerinden birçok kişi katıldı.

Özgürler Hareketi liderlerinden ve orta bölge sorumlusu Mahmud Ebu Suveyrih eylemde yaptığı konuşmada esirlerin mağduriyetlerinin devam ettiğini ve çeşitli etkinliklerle onlarla dayanışma içinde olunması gerektiğini söyledi.

Ebu Suveyrih, esirlerin davalarıyla ilgilenilmesi, onların özgürlüklerine kavuşmaları ve evlerine geri dönebilmeleri için gereken faaliyetlerin yürütülmesinin önemli olduğunu vurguladı. Ebu Suveyrih bu kişilerin davalarının bir vicdan davası olarak algılanması gerektiğini ve onlara verilecek destekle ailelerinin gönüllerine de bir huzur verilmesine vesile olunduğunu hatırlattı.

Vaid Esirler ve Özgürleştirilenler Derneği adına konuşan özgürleştirilmiş eski esirlerden Süleyman Ebu Şemmas da esirlere destek amaçlı kitlesel eylemlerin ve onların davalarına manevi desteğin artırılması gerektiğini söyledi.

Ebu Şemmas konuşmasında davaların çok ve acıların çeşitli olduğunu hatırlatarak esirlerin yemek, tedavi ve uyku haklarından bile yoksun bırakıldıklarını ve tek kişilik hücrelere kapatıldıklarını dile getirdi.