El-Celezun Kampında İşgalci İsrail Güçleri İle ÇATIŞMA

Bugün sabah, Filistin’in Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Ramallah şehrinin kuzeyindeki El-Celezun Mülteci Kampı’nın yakınında iki Filistinli gencin işgal güçlerinin saldırısında şehit edilmeleri üzerine, söz konusu mülteci kampındaki ahaliyle siyonist işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre olaylarda Filistinli gençler işgal güçlerini taşladı ve mülteci kampının paralelindeki ana cadde üzerinde lastikler yakarak protesto gösterileri düzenlediler. 

İşgal güçleri de göstericilerin üzerine göz yaşartıcı biber gazı bombaları ve ses bombaları attı. Gerçek mermilerle ve kauçuk kaplamalı mermilerle saldırdılar. Ancak saldırılardan dolayı herhangi bir yaralanma olayı olmadığı bilgisi verildi. 

Yakınındaki Beyt İl yahudi yerleşim merkezi civarında da çok sayıda işgalci askerin toplandığı görüldü. 

İşgal güçlerinin El-Celezun Mülteci Kampı’yla Ramallah yakınındaki El-Bire şehrini birbirine bağlayan yolu kapattıkları belirtildi. 

İşgal güçleri bugün sabah El-Celezun Mülteci Kampı yakınında Filistinli üç gencin bulunduğu bir araca silahla saldırarak El-Celezun ahalisinden Basil Basbus ile Halid Anber Ed-Debbas isimli gençlerin şehit olmasına, Birzeit ahalisinden olan Selamet Refet isimli gencin de yaralanmasına sebep olmuşlardı. 

İki gencin şehit edilmesi üzerine El-Celezun Mülteci Kampı’nda genel grev ilan edildi. Dükkanlar kepenk kapattı ve okullarda eğitime ara verildi.