EL-BİRE’deki Çatışmalarda 9 YARALI!

Batı Yaka’nın orta kesimindeki El-Bire kentinde işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda dokuz kişi plastik mermi ve göz yaşartıcı bombayla yaralandı.

Çatışmalar sırasında onlarca kişinin de işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği bildirildi.

Filistin Kızılay Derneği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, El-Bire’deki çatışmalar sırasında 9 yaralıya müdahale ettiklerini, 7’sinin göz yaşartıcı bombayla ve 2’sinin plastik mermiyle yaralandığını söyledi.

İşgal güçleri dün sabah saatlerinde El-Bire kentine baskın düzenledi ve El-Bire Belediyesi yakınlarındaki El-Ayn Camii’ne 200 metre kadar yaklaştı.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin bölgede bulunan iş yerlerine baskın düzenlediğini ve güvenlik kameralarının kayıtlarına el koyduğunu söyledi.

İşgal güçlerinin dün sabah erken saatlerde El-Bire kentine düzenlediği baskın sırasında 16 yaşındaki Fevvaz Mahir Adil isimli genç başına isabet eden plastik mermiyle yaralanmış ve yarasının ağır olduğu belirtilmişti.

İşgal güçleri Beit El kontrol noktası yakınlarında işgalcilere ait bir otobüse ateş açıldığı gerekçesiyle El-Bire kentine baskın düzenledi.