El-Arub Mülteci Kampında İşgalciler İle Çatışma

Bugün, El-Halil’in güneyindeki El-Arub mülteci kampında işgal güçlerinin düzenlediği baskın yüzünden çatışmalar meydana geldi. Çok sayıda insan işgal güçlerinin attığı gaz bombalarından etkilenerek nefes alma sorunları yaşadı.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre kampın girişindeki askeri kule etrafında toplanan işgalci askerler, kampa baskın düzenleyerek, insanların üzerine ve evlere doğru gaz ve ses bombaları atmaya başladılar. Onların bu baskınları ve saldırıları mülteci kampının ahalisiyle işgal güçleri arasında çatışmalar çıkmasına sebep oldu ve onların birçoğu da atılan gaz bombalarından zarar gördü.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin 19 yaşındaki Ammar Ebu Afife’yi geçtiğimiz hafta şehit etmelerinden sonra El-Arub mülteci kampına yönelik baskı ve şiddetlerini artırdıklarına dikkat çekti. Kampın çevresinde sürekli kalabalık bir şekilde askeri birlikler bulunduruyor ve girişlerini asker kuşatmasına alarak kontrol altında tutmaya çalışıyorlar.

El-Arub mülteci kampı ahalisinden olan Ammar Şefik Ebu Afife, Batı Şeria’nın güney kesimindeki Beytlahim’e bağlı Beytu Ficar kasabası yakınlarında işgal güçlerinin kurşunlarına hedef olarak şehit olmuştu.

Ebu Afife için 2 Mart’ta El-Arub mülteci kampında büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreni düzenlendi. İşgal güçlerinin cenaze törenine birkaç farklı yönden müdahalede bulunması üzerine değişik noktalarda işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar meydana geldi.

Dün de Filistin Teknik Üniversitesi’nin El-Arub mülteci kampı kampüsünde şehit Ammar Ebu Afife’yi anmak için düzenlenen törene işgal güçlerinin müdahale etmesi sonucu çıkan çatışmalarda 3 Filistinli işgal güçlerinin mermileriyle yaralandı.