Dünya Kudüs Günü, Filistin İçin Seferberlik Mesajı Oldu

Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yayınlanan mesajlarda, Kudüs’ün siyonist işgal altındaki tarihinin en şiddetli saldırılarına maruz kaldığı bildirerek, Kudüs’ün korunması gerektiğine vurgu yapıldı.

Ramazan’ın son Cuma günü kutlanacak olan Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yayınlanan mesajlarda, Kudüs’ün ve Mescidi Aksa’nın son dönemde, siyonist işgal altında geçen tarihinin en şiddetli saldırılarına maruz kaldığı hatırlatılarak, Kudüs’ün korunması, buraya yönelik saldırıların kırılması için safların birleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Bu bağlamda, Dünya Kudüs Günü arifesinde Filistin İntifadasını Destekleme Uluslararası Konferansı Daimi Sekreterliği, İslami İran’ın tüm kahraman ve her zaman sahnedeki halkını, dünya parlamentolarının temsilcilerini, STK’ları ve özgürlük savaşçılarını Dünya Kudüs Günü’ne görkemli ve coşkulu bir şekilde katılmaya davet etti.

İran İslami Şura Meclisi Filistin İntifadasını Destekleme Uluslararası Konferansı Daimi Sekreterliği,  yayınladığı bildiride, Kudüs Günü yürüyüşünün arifesinde Filistinli gençlerin 1948’de işgal altındaki Filistin’de operasyonlar düzenlediğini belirterek, Filistin halkının, işgal altındaki toprakların kurtuluşu için savaştığını ve bazı Arap yöneticilerin ihanetine rağmen Filistin’in hala canlı olduğunu kanıtladığına dikkat çekti. Bildiride, ”Filistin halkının istikrarı ve direnişi, Siyonist rejimin ana destekçileri olarak ABD ve Avrupa’nın gücüne meydan okuyabildi ve terör rejimi İsrail ile ilişkileri normalleştirerek kendilerini güçlendireceklerini sanan halk karşıtı bazı rejimlerin de gerçek niyetlerini ortaya çıkardı.” ifadesi yer aldı.

Filistin İntifadasını Destekleme Uluslararası Konferansı Daimi Sekreterliği, müslüman milletlerin birliğini desteklemek amacıyla bir kez daha İslami Şura Meclisi’ni, dünyayı ve sivil toplum kuruluşlarını terörist İsrail rejiminin saldırılarını kınamaya ve bu rejime baskı yapmaya ve Filistin halkını desteklemeye davet etti.
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yayınladığı mesajda işgalci düşmanın Mescidi Aksa’yla ilgili planlarının boşa çıkarılması için çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini hatırlattı.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad En-Nehhale de Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yayınladığı bildiride Filistin halkının siyonist düşmanın hayallerini boşa çıkarıncaya, onun bayraklarını indirinceye ve zafer elde edinceye kadar mücadelesine devam edeceğini vurguladı.

Bahreynli din alimi Şeyh İsa Kasım, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada Kudüs davasının bu sıralarda İsrail işgal rejiminin en çirkin saldırılarına maruz kaldığını, onun kutsiyetine ve önemine yönelik en büyük tehditlerle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Sebastiya Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Atallah Hanna da Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada Kudüs’ün buranın sahiplerinin olduğunu ve yine öyle kalacağını vurguladı. Hanna, buradaki sömürgeci ve işgalci uygulamaların geçersiz, yasa dışı ve hukuk dışı olduğunu dile getirdi. Hanna, tüm Arap toplumlarına, tüm dünya Müslümanlarına ve bütün hıristiyanlara yönelttiği çağrıda Kudüs’ü siyonist işgalin saldırgan politikalarına karşı korumak için birleşmelerini istedi.