Dünya Kudüs Günü Etkinlikleri Bugün Düzenleniyor

Ramazan ayının son Cuma gününün Dünya Kudüs Günü olarak kutlanması geleneği sürdürülüyor. Bu vesileyle bu yılın Ramazan ayının son Cuması olan 29 Nisan tarihinde de muhtelif ülkelerde Dünya Kudüs Günü programları düzenleniyor. 

Bu doğrultuda Türkiye’de de muhtelif şehirlerde Dünya Kudüs Günü münasebetiyle etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinlikler öncesinde yapılan açıklamalarda, Kudüs davasına destek verilmesi ve bu davayı sürekli canlı tutmak için yapılacak faaliyetlere iştirak edilmesi çağrıları yapıldı. 

Filistin’deki direniş hareketlerinin liderleri de Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yaptıkları açıklamalarda Kudüs davasının tüm dünya Müslümanları açısından öncelikli ve önemli bir dava olduğunu vurguladılar. 

Filistin’deki direniş hareketlerinin liderleri tarafından yapılan açıklamalarda Kudüs davasının bugün zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekilirken, bu davanın tüm dünya Müslümanları açısından birleştirici bir rolü olduğu dile getirildi. 

Yapılan açıklamalarda Kudüs davasına İslam ümmetinin hep birlikte sahip çıkması, bu davaya öncelik verilmesi ve siyonist işgale karşı verilen mücadelenin ortak bir mücadele olarak sahiplenilmesi gerektiği vurgulandı.