DÜNYA KUDÜS GÜNÜNDE 280.000 Filistinli Mescidi Aksa’da

İşgal rejimi kurduğu barikatlarda yaşları 40’ın altında olan Filistinlilere Mescidi Aksa’ya giriş izin vermezken kadınlara sınırlama getirmedi.

Yaş sınırlaması getiren ve her tarafta barikat kuran işgal güçleri, Kalendiya geçiş noktasında büyük izdihamın oluşmasına neden oldular.

Siyonist işgal güçlerinin barikatlarda gençlere geçiş izni vermemesi üzerine ırkçı ayrım duvarına tırmanarak Kudüs’e geçmek isteyen gençlerle işgal güçleri arasında kovalamaca yaşandığını belirten kaynaklar, işgal güçlerinin gençlerin duvara tırmanıp arka tarafına atlamalarını engellemek için plastik mermi, göz yaşartıcı bomba kullandıklarını ifade ettiler.

Filistin halkının bütün engellemelere rağmen Mescidi Aksa’ya gelmesini takdirle karşıladıklarını belirten Mescidi Aksa hatibi Şeyh Muhammed Selim, işgalcinin Ramazan ayında Mescidi Aksa’nın hürmetini çiğnediğini söyledi.

Kâfirleri dost edinen ve Yüzyılın Anlaşması’nda onlarla birlikte hareket eden münafıkları Kudüs ve Filistin davasına zarar vermemeleri konusunda uyaran Şeyh Muhammed Selim, işgalci ile bu münafıkların Filistin halkının Kudüs’teki tarihi ve dini hakkını değiştiremeyeceğini kaydetti.