“DİRENİŞİN Silahı TERTEMİZ!”

Zeki verdiği radyo demecinde “Direnişin silahı gayet temiz bir silahtır, dolayısıyla korunması gerekir. Her gün eğitimini geliştirmekte ve gücünü artırmaktadır. Biz, takdim edilen kuzular değiliz. Direnişe dokunacak kişi vatansever olamaz ve kimliği karanlık biridir. Böyle biri için başka şeyler söylenir” dedi.

Zeki yaptığı açıklamada ayrıca “Ortada bir barış olsa da ve İsrail çekilmişse de bizim işgal ile karşı karşıya olduğumuz da bir gerçek. Bunun (direniş silahının) gündeme gelmesi utanç verici bir husus. Bu İsrail dilidir. Onun silahsızlandırılmasını isteyen İsrail’dir. Biz köle değiliz. Silahımızı da asla geri çekmeyiz. Daha da ötesi silahtan bahsetmek yasak bir konu. Fetih Merkez Yürütme Kurulu bunu yasaklıyor” dedi.

Fetih’in Gazze’de tugaylarının olduğunu ve bunları yeniden silahlandıracaklarını, hükümetin ise insanların işlerini idare ettiğini, büyük ulusal dosyaları karara bağlamanın hükümetin işi olmadığını belirten Zeki, böylesi büyük dosyaları karara bağlamanın Filistin liderliğiyle, Filistinli grupların ulusal ve ortak kararlarıyla olacağını ifade etti.

Zeki’nin yaptığı bu açıklamaların Filistin Emniyet Müdürü Hazım Ataullah’ın “uzlaşının başarısı için Hamas’ın Kassam Tugayları’nı silahsızlandırması gerekir” demesinden bir gün sonra gelmesi dikkat çekti.