DİRENİŞ, Yüzyılın Anlaşması (İhaneti) Önünde SET!

Filistin halkının önündeki en tehlikeli oyunun Yüzyılın Anlaşması olduğunu belirten Salih El-Aruri, “Yüzyılın Anlaşması’nın önündeki gerçek duvar Hamas’tır” açıklamasında bulundu.

Hamas Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, bu sıralarda Filistin halkının karşısındaki en tehlikeli meselenin, ABD’nin bazı Arap devletlerinin de desteğiyle uygulamaya geçirmek istediği Yüzyılın Anlaşması planı olduğunu dile getirdi.

Salih El-Aruri, Beir Zeit Üniversitesi Öğrenci Meclisi seçim faaliyetleri çerçevesinde yaptığı konuşmasında Yüzyılın Anlaşması’nın önündeki gerçek duvarın Hamas olduğunu dile getirerek; “Bize ne kadar ağır bir yük yüklese de bize rağmen bu anlaşma uygulamaya geçirilemeyecektir” dedi.

Konuşmasında Filistin davasının, ABD’nin müdahalesi ve Arap dünyasının da kabullenmesiyle ilk kez bu kadar büyük bir komploya maruz kaldığına dikkat çeken El-Aruri; “Trump’a, Netanyahu’ya ve tüm işbirlikçilere: Halkımızın Filistin’deki hakları değişiklik kabul etmez, diyeceğiz” dedi.

Gizli görüşmelerin Hamas’ın üslubu olmadığını ve siyonist hakimiyeti tanıyan bir çözüm formülünü kabul etmeyeceklerini belirten El-Aruri, Gazze’deki uzlaşmanın da işgalciyle barış veya anlaşma değil, direniş ve silah ile Filistin halkının hayati haklarının alınması olduğunu belirtti.

Kudüs’ün önemli bir tehlikeyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken El-Aruri siyonist işgal yönetiminin oyunlarının bozulması için Müslümanların ve hıristiyanların burayı savunma konusunda ortak tavır sergilemesi gerektiğini vurguladı.