DİRENİŞ’e Vefa Cuması – 3 ŞEHİT!

Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşleri kapsamında Gazze sınırındaki Dönüş Çadırlarına, oradan da Gazze sınırına gidip gösteri düzenleyen gençlerin üzerine mermi yağdıran işgal güçleri 3 kişiyi şehit etti, onlarca kişiyi de yaraladı.

Görgü tanıkları, Filistin Sağlık Bakanlığı’na dayandırarak verdiği bilgide, “Direniş Kahramanlarına Vefa Cuması”nda yapılan faaliyetlere katılan gençlere saldıran işgal güçlerinin Muhammed Muin El-Cehcuh (16), Abdulaziz İbrahim Ebu Şeria (28) ve Mahir Atiyye Yasin’i (40) şehit ettiğini bildirdi.

Muhabirimiz, yaralılar arasında iki gazeteciyle 4 sağlık çalışanının da olduğunu kaydetti.

Büyük Dönüş Yürüyüşleri Yüksek Heyeti, Büyük Dönüş Yürüyüşlerinin 39’uncu cumasını Batı Yaka’da şehit edilen direnişçilerin anısına, Kahraman Direnişçilere Vefa Cuması ilan edip halka katılım çağrısında bulunmuştu.

Açıklamada Batı Yaka’daki direniş eylemlerine değinen Yüksek Heyet, direnişçilerin Batı Yaka’da düşmana ağır bir tokat indirdiklerini kaydetti.

Heyet açıklamasında ayrıca, yürüyüşlerin barışçıl ve toplumsal şekliyle devam edeceğini hatırlatarak, hedeflerini gerçekleştirmedikçe asla durmayacaklarını ifade etti.

30 Mart’ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşlerinde işgal güçlerinin aşırı güç kullanması ve göstericilere vahşi bir şekilde saldırması sonucu şimdiye kadar 44’ü çocuk ve 5’i kadın olmak 239 kişi şehit olurken, 25 binden fazla kişi de yaralandı.