DİRENİŞ Güçleri: Her Türlü GERGİNLİK, İsrail’in Suçu!

Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren Filistinli direniş grupları, gerginliğin tırmanmasından ve mücahit Mahmud En-Nebbahin’in şehit olmasından tamamen işgal rejiminin sorumlu olduğunu açıkladı.

İşgal rejiminin gerginliği tırmandırmanın sonuçlarına katlanacağını ifade eden direniş grupları, Filistin halkını savunma hakkından vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Filistinli direniş grupları yayınladıkları ortak bildiride, işgal rejimini Gazze Şeridi’ne uyguladığı ablukayı daha fazla sürdürmemesi yönünde uyardı.

“Arap ülkelerinin ve uluslararası toplumun sessizliğinde halkımızın haksızlıkla öldürülmesine izin vermeyeceğiz” diyen direniş grupları, Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün başta ablukanın kırılması olmak üzere hedeflerini gerçekleştirinceye kadar devam edeceğini kaydetti.

İşgal güçlerinin işgal zindanlarında tutulan esirlere baskılarının esirlerin iradelerini kıramayacağını ifade eden Filistinli gruplar, her alanda işgale karşı mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Filistinli direniş grupları, esirler davasının önceliklerinin başında yer almaya devam edeceğini ve tüm güçleriyle esirleri savunacaklarını bildirdi.

Direniş grupları, Kudüs arazilerinin Yahudilere satışına aracılık eden simsar Isam Akıl’ın Filistin Yönetimi tarafından serbest bırakılmasını da eleştirdi.