DİRENİŞ EKSENİ: İsrail’e Karşı Birlikte Savaşacağız!

Filistin İslami Direniş Hareketleri, Siyonist düşmana seslenerek, direniş cephelerinin bir bütün olduğunu ve tüm birlikte savaşa gireceklerini açıkladı.

Filistin İslami Cihad Hareketi’nin liderlerinden Muhammed el- Hindi, Pazartesi günü Beyrut’ta düzenlenen Filistin Esirler Günü’nün yıldönümü merasiminde konuştu.

Hindi, ‘Düşmana tüm hesaplarının yanlış olduğunu ve direniş cephelerinin bir bütün olduğunu söylüyoruz ve tüm direniş gruplarıyla birlik içinde savaşa gireriz. Özgürce yaşıyoruz ve özgürce öldürülüyoruz ve Filistin topraklarının bir karışından bile vazgeçmeyeceğiz.’ dedi.

İran, İsrail’e karşı bizim destekçimiz

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Başkan Yardımcısı Ebu Ahmed Fuad da Filistin Esirler Günü’nün yıldönümü merasiminde şunları söyledi:

‘Bugün birçok Siyonist yerleşimci Siyonist rejimden ayrılmayı düşünüyor ve bu bizim hayalimizdi. Filistinliler tek bir millettir ve direniş ekseni bizim desteğimizdir. İran İslam Cumhuriyeti bizi destekliyor. Filistin halkını ve davasını desteklemek için Arap partilerinin ve konferanslarının sesi yüksek çıkmalıdır. Filistin davasını destekleyen tüm pozisyonları ve hareketleri takdir ediyoruz. Filistin’in mücadele ruhlu halkı, direnişin planlanması ve desteklenmesine dayalı tek bir ulusal otorite ve liderlik talep etmektedir. Mevcut yönetimin Filistinlilerin kanına karşı duyarsızlığını sorgulamak halkımızın hakkıdır. Siyonist düşman Mescid-i Aksa’ya ve hatta Cenin’e karşı düşmanca davranmaya asla cesaret edemez ve bunun bir nedeni vardır, o da direniştir. Meydanlardaki birlik bizi, direnişin gölgesinde zafere ulaşmak için ulusal bir birliğe götürmelidir.’

Hizbullah Hareketi uzlaşma ve normalleşmeye karşı

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım da Beyrut’ta düzenlenen Filistin Esirler Günü’nün yıldönümü merasiminde şunları söyledi:

‘Binlerce Filistinli 40 yılı aşkın süredir işgal rejiminde hapsediliyorken, insani vicdan ve insan hakları örgütleri nerede?! Süper güçler ve çevrelerindekiler, İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlerin karşılaştığı sorun ve olaylarla ilgilenmiyor. Filistin’i destekleyen sloganlar atan herkes direnişe ortak olmalıdır. Her türlü direniş askeri direnişe hizmet etmelidir. Uzlaşmacı ülkeler, Filistinlilerin çektiği acı karşısında en asgari insani duygudan bile yoksundur.’