DİRENİŞ, Batı Şeria’da İSRAİL’in Canını Acıttı!

Hamas Siyasi Birimi üyesi Halil El-Hayye, Batı Yaka’daki Filistin direnişinin İsrail’e acıtıcı darbeler indirdiğini belirterek, Filistin halkının direniş tercihinin arkasında olduğunu, onu kucakladığını ve desteklediğini söyledi.

‘Direniş Meşru Bir Haktır’ sloganıyla Gazze sınırında düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerine katılan El-Hayye, Batı Yaka’nın direnişine övgülerde bulunarak, “9 hafta boyunca Siyonist güvenlik algısını yerle bir eden, düşmanı bitkin düşüren şehit Nealive olmak üzere Batı Yaka’daki bütün kahraman şehitlerimizle iftihar ediyoruz” dedi.

El-Hayye açıklamasında, Birleşmiş Milletler’de olup bitenlerin işgale karşı direnişin bu halkın bir hakkı olduğunu ortaya koyduğunu hatırlatarak, Filistin halkının işgalden kurtulmak için direniş hakkını uluslararası kanunların, insanlığın ve tecrübelerin de onayladığını ifade etti.

Siyonist işgal güçleri Perşembe günü daha önce Nablus’un batısında Barkan sanayi bölgesinde iki Siyonistin ölümü ve birinin de yaralanmasıyla sonuçlanan eylemden sorumlu tuttuğu Eşref  Nealive ve geçen hafta Siyonistlere yönelik yaptığı eylemde 11 kişiyi yaralayan Salih El-Bergusi ile üçüncü bir genci şehit etti.

Operasyonların üzerinden daha birkaç saat geçmeden Silvad’da işgal askerlerine yönelik silahlı eylem gerçekleşti. Eylemde üç Siyonist asker hayatını kaybederken, biri de ağır yaralandı. Akşam saatlerinde ise işgal güçleri Filistinli bir iş adamını ateş ederek şehit etti.

Silvad eyleminden sonra açıklama yapan Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu, “Silvad’da acı bir darbe yedik” dedi.