DİRENİŞ BALONLARI – İşgal Topraklarını Isıtıyor!

Filistinli gençlerin Gazze Şeridi’nden sınırın diğer tarafına gönderdikleri yangın çıkarıcı “Dönüş Balonları” birkaç haftalık sükunetin ardından sınıra yakın Yahudi yerleşkelerini yeniden ısıtmaya başladı.

Medya kaynakları, Gazze kentinin doğusundaki Nahal Uz Yahudi Yerleşkesi çalılıklarında akşam saatlerinde yangın çıktığını bildirdi.

Beyt Hanun’un doğusunda yer alan Anıt alanındaki çalılıklarda da dün akşam yine “Dönüş Balonları” sebebiyle yangın çıktığı ifade edildi.

Yangın çıkarıcı balonları hazırlayıp uçuran Filistinli gençler, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki sayfalarında yaptıkları açıklamada, Gazze Şeridi’nin doğusundaki bölgelerden sınıra yakın Yahudi yerleşkelerine balon gönderdiklerini açıkladı.

Gazze Şeridi’nden gönderilen balonlar ve uçurtmalar Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin başladığı 30 Mart 2018’den bu yana işgal altındaki topraklarda yüzlerce yangına yol açtı.

Filistinli gençlerin basit araç gereçlerle yaptığı ve kuyruğuna yanıcı madde bağlayarak sınırın diğer tarafına gönderdiği uçurtmalar ve balonlar işgalciler için kabus olmaya devam ediyor.

Uçurtmaların ve balonların çıkardığı yangınlar binlerce dönüm arazinin yanmasına ve işgalcilerin milyonlarca şikel zarara uğramasına sebep oldu.