“DİRENİŞ Ablukayı KIRACAK” Cuması – 1 ŞEHİT!

Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin 42’nci Cumasında binlerce Filistinli Gazze Şeridi’nin doğu kesimindeki “Dönüş Çadırları”na akın etti.

Filistinlilerin Dönüş Kampları’nın bulunduğu bölgelere akın ettiği ve abluka kırılıncaya kadar faaliyetlerini sürdürmekte kararlı oldukları belirtildi.

Büyük Dönüş Yürüyüşü Yüksek Ulusal Heyeti, Gazze Şeridi halkına çağrıda bulunmuş, dünkü gösterilere geniş bir şekilde katılım sağlamalarını istemişti.

Gazze Şeridi sınırında dünkü faaliyetlerin “Direnişimiz Ablukayı Kıracak” Cuması adıyla gerçekleştirileceği ifade edilmişti. 

İşgal rejiminin uluslararası birçok çevrenin arabuluculuğuyla sağlanan anlaşmaları ihlal etmeye başladığına dikkat çeken heyet, dünkü faaliyetlerin ablukanın kırılması yönünde kararlılık mesajı olduğunu söyledi.

Dünkü gösterilerde terör rejimi İsrail güçlerinin Gazze Şeridi sınırında toplanan Filistinlilere yönelik açtığı ateş sonucu en az 1 Filistinli şehit olurken 185 Filistinli de yaralandı.

Geçen yıl 30 mart tarihinde başlayan Geri Dönüş Yürüyüşleri’nde bu zamana kadar en az 255 Filistinli şehit oldu ve 26 bin Filistinli de yaralandı. Başta İran olmak üzere çok sayıda ülke terör rejiminin bu cinayetlerini kınadılar.