Demir Kubbe Çöktü, İsrail’in Yeni Hayali SİBER KUBBE!

Dünyaya yenilmezlik masalları anlatan, ama İran füzeleri tarafından demir kubbesi kevgire dönüştürülen terör ve işgal devleti Siyonist İsrail, şimdi şimdi de bütün umudunu Siber Kubbeye bağladı.

İsrail yerli iletişim firmalarına Pazartesi günü siber güvenliği artırmaları talimatı verildi, çünkü hükümet ülkeyi çevrimiçi saldırılara karşı korumak için yeni bir girişim başlattı.

Programı Pazartesi günü yayınlayan yetkililer, “Demir Kubbe” sisteminin füzelere karşı olduğu kadar bilgisayar korsanlarına karşı da etkili bir siber savunma şemsiyesi oluşturmayı umduklarını söyledi.

Ulusal Siber Direktörlük başkanı Gaby Portnoy, İletişim Bakanı Yoaz Hendel ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Bu ortak girişim, ülkenin güvenlik yeteneklerini bir sonraki seviyeye taşıyacak ve tüm ülkeyi kapsayan ek bir koruma katmanı için bir tür Demir Kubbe sistemi sağlayacaktır.” dedi.

Reform kapsamında, İsrail’in önde gelen iletişim şirketlerinin, iletişim ağlarını hedef alan gelecekteki siber saldırıları tespit etmek ve önlemek için ayrıntılı planlar uygulaması gerekecek. Programı açıklayan bir açıklamaya göre, şirketlerin birleşik standartlara uyması gerekecek.

İletişim firmalarının, toplanan verilerin gizliliğini ve bütünlüğünü sağlarken, alınan siber güvenlik çabalarının gerçek zamanlı bir resmini sağlamak için izleme mekanizmaları geliştirmeleri gerekecektir. Şirketlerin, olası siber saldırıları tespit etmek, kontrol altına almak ve bunlardan kurtulmak için en son teknolojik yetenekleri satın almaları gerekecek.

İsrail Devleti, her yıl bazıları kritik altyapıyı vurma girişimleri olan binlerce siber saldırının hedefi oluyor ve ek saldırılar gerçekleştirme planlarını biliyoruz” dedi.

Portnoy, geçtiğimiz ay, bilgisayar korsanlarının bir web sitesini çevrimdışına almak için sahte trafikle aşırı yüklediği dağıtılmış hizmet reddi saldırılarının sayısında önemli bir artış gördüğünü söyledi. Geçen hafta böyle bir hack, Ben-Gurion Havalimanı’nın web sitesinin kullanım arayüzünü kapatmayı başardı.

Geçen hafta Ulusal Siber Direktörlük, İran’ın Kudüs Günü’nü ve Müslümanların kutsal ayı Ramazan’ın sonunu kutlamak için olası siber saldırılara karşı yıllık uyarısını yayınladı.

Önceki yıllarda, İsrail karşıtı veya Filistin yanlısı mesajları yayan web sitesi ihlalleri, ihlalin etkisini en üst düzeye çıkarmak için çok sayıda web sitesini barındıran ve yöneten şirketlere siber saldırılar ve ayrıca kuruluşlara yönelik saldırı girişimleriyle kutlandı.

2020’de, etkilenen çeşitli web siteleri, İsrail şehirlerinin bombalanmasını simüle eden bir video ve Yahudi devletinin yıkılmasını tehdit eden mesajlar görüntüledi.

İki hafta önce, bir grup İran yanlısı bilgisayar korsanı, İsrail Havaalanları Kurumu’nun web sitesini geçici olarak kapatan bir DDoS siber saldırısının sorumluluğunu üstlendi. İhlal, ABD tarafından belirlenen bir terör örgütü olan İslam Devrim Muhafızları Kolordusu Kudüs Gücü başkanı Kasım Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesinin iki yıl dönümüne denk geldi.

Son yıllarda, 2020’de su altyapısını hedef alan da dahil olmak üzere İsrail’e yönelik çok sayıda şüpheli İran siber saldırısı rapor edildi.

Mart ayında ABD İç Güvenlik Bakanlığı’ndan bir heyet, iki ülke arasındaki siber güvenlik işbirliğini genişletme taahhütlerini imzalamak için İsrail’i ziyaret etti /The Times Of İsrael- İsrailpost