DANİMARKA Siyonist Lobiye BOYUN EĞDİ!

Heyet, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, bu kararın Filistin halkına daha çok baskı uygulaması için işgal rejimine yeşil ışık yakmak anlamına geldiğini ifade etti.

Danimarka hükümetinden Filistin halkına yaptığı mali ve siyasi yardımları sürdürmesini isteyen heyet, işgal rejiminin şantajlarına boyun eğilmemesi çağrısında bulundu.

Heyet, Avrupa Birliği’nden ve Avrupa Parlamentosu’ndan da Filistin topraklarında faaliyet gösteren insani yardım kuruluşlarına mali destek tahsis edilmesi için Avrupa ülkelerini bağlayıcı kanunlar çıkarılmasını talep etti.

Danimarka Dışişleri Bakanlığı, Filistin sivil toplum kuruluşlarına yaptığı mali yardımların durdurulduğunu resmi olarak açıkladı.

Danimarka hükümetinin bu yönde karar alması için işgal rejiminin ve özellikle de İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın baskı yaptığı belirtildi.

Danimarka Dışişleri Bakanı Anders Samuelsen, yardımların hak ettiği yerlere gitmesi gerektiğini ve bu nedenle kapsamlı bir değerlendirme yaparak Filistinli sivil kuruluşların yardım alma şartlarını zorlaştırmaya karar verdiklerini söyledi.