DAEŞ-IŞID Teröründen İsrail’e “YANLIŞLIKLA SALDIRDIK” Özrü

İsrail’deki “Tikun Olam” isimli internet sitesinin haberine göre, ülkenin kuzeyindeki Afula kentinde bir etkinlikte konuşan Yaalon, İsrail’in Suriye ve terör örgütü DEAŞ’a yönelik politikalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberde Yaalon’un, “DEAŞ İsrail’den özür diledi” dediği aktarılırken, bunun “DEAŞ ve İsrail için bir utanç kaynağı olacağı için şimdiye kadar kamuoyundan gizlenmiş olabileceği” yorumu yapıldı.

GÖZAT  İsrail Dışişleri SURİYE'ye KADEH KALDIRDI

Siyonist Rejim Savaş eski Bakanı Moshe Yaalon da, IŞİD terör örgütünün bu rejime bir kez yanlışlıkla saldırdığını ve hemen özür dilediğini açıkladı.

IŞİD’in bir kez işgal altındaki Golan bölgelerine saldırdığını söyleyen Moshe Yaalon, IŞİD’in bu işten dolayı Siyonist Rejim’den özür dilediğini dile getirdi.

GÖZAT  IŞID, Filistin Bayrağı Taşıdığı İçin 4 FİLİSTİNLİYİ İDAM ETTİ

Ayrıca El-Meyadin’in yayınladığı habere göre de; söz konusu İsrailli yetkili açıklamasını şu ifadeleri kullandı: “İsrail’e sürekli saldırı düzenleyen, İran’dır ve İsrailli güçlere karşı en çok Suriye ordusunun bulunduğu bölgelerden saldırı gerçekleşiyor. IŞİD son zamanlarda sadece bir defa yanlışlık ile bizim güçlerimize ateş açtı ve ardından hemen özür diledi.”

GÖZAT  IŞID İşgalindeki Mülteci Kampında Filistinli 3 Bebek Hayatını Kaybetti

IŞİD teröristleri bundan önce de sosyal ağlarda İsrail ile savaşma görevimiz yok itirafında bulunmuşlardı ve gerekçe olarak ise, “Kudüs, İslam dünyasının kontrolünü ele geçirmiş olan bu putlardan kurtulmadığımız sürece, özgürlüğüne kavuşamaz” açıklamasını yapmıştı.

GÖZAT  NETANYAHU: Suriye Muhaliflerini Tedavi Etmede KARARLIYIZ

Yaalon daha önce de “İsrail’in Suriye sınırında İran’ın kontrolünde olan örgütler yerine DEAŞ’ın etkin olmasını tercih edeceğini” söylemişti.

Moşe Yaalon geçen yıl mayıs ayında Başbakan Binyamin Netanyahu ile yaşadığı anlaşmazlığın ardından bakanlık ve milletvekilliği görevinden istifa etmişti.