Önümüzdeki Cuma Sloganı: GAZZE Bölünmeye KARŞI!

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Yüksek Ulusal Komitesi, Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemlerinin 47. Cuması olacak olan gelecek Cumanın “Gazze Bölünmeye ve Kırılmaya Karşıdır Cuması” olacağını açıkladı.

Komite, bütün planların ve oyunların Gazze’yi Batı Yaka’dan ayırma amacı üzerine kurulduğuna dikkat çekerek Gazze’nin bu oyunlara teslim olmayacağını ve bu oyunların başarısız kalacağını dile getirdi. Komite, Filistin halkını ve topraklarını parçalamak isteyenlerin bu halkı birlik ve bütünlük içinde karşılarında bulacaklarını vurguladı.

Komite, Gazze’deki Filistin halkından da gelecek Cuma gerçekleştirilecek gösterilere ve eylemlere geniş çaplı bir şekilde katılmasını, Batı Yaka’da, 1948’de işgal edilmiş bölgelerde yaşayan ve dünyanın değişik bölgelerine dağılmış olan tüm Filistinlilerin de bu gösterilere destek vermesini istedi.

Filistin’de 30 Mart 2018 tarihinden bu yana Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü adıyla çeşitli gösteriler ve eylemler düzenleniyor. Bu eylemler özellikle Cuma günleri yoğunlaşıyor.