Corrie Ailesi: Birileri İsrail Çılgınlığına SON VERMELİ

Kızlarının 14. ölüm yıl dönümünde konuşan Cindy ve Craig Corrie, hem Rachel hem de Filistin davası için verdikleri mücadeleyi anlattı.

Anne Cindy Corrie, kızı hakkında, “İnsan gibi insandı. Genç yaşına rağmen bir şeyleri derinlemesine idrak edebilme yetisine sahipti.” diye konuştu.

GÖZAT  Siyonist Zulme Karşı Direnişin Vicdanı: RACHEL CORRİE + VİDEO

Baba Craig Corrie, “Dünyanın büyük bir bölümü Rachel’ı, dış politikamızın gösterdiğinden farklı şekilde düşünen bir Amerikalı olarak biliyor. Kızımın böyle anılmasından memnunum.” ifadelerini kullandı.

Filistin, Kızımızdan Bize Miras

Kızlarından Filistin davasını miras aldıklarını belirten Craig Corrie, “İsrail’in son ve en iyi umudu, birinin onu bu içine düştüğü çılgınlıktan çekip çıkarmasıdır. Geçen ay ABD’de olup bitenlere bakılırsa, birini çılgınlıktan kurtarmak (Donald Trump) yönetimi için güç bir iş gibi duruyor.” değerlendirmesinde bulundu.

GÖZAT  Tüm Dünyada İSRAİL IRKÇILIĞI HAFTASI (IAW) Organizasyonları Yapılacak

Endişemiz Filistin Halkı İçin

Anne Cindy, Trump yönetiminden kızları için destek görmeyi beklemediklerini belirterek, “Daha önemlisi, bizim endişemiz Filistin halkı hakkında.” şeklinde konuştu.

On yaşında kendi okulunun açlık konulu kongresinde konuşan Corrie, ailenin paylaştığı videoda, “Başka çocuklar için buradayım, çünkü onları önemsiyorum. Anlamalıyız ki üçüncü dünya ülkelerindeki insanlar bizim gibi düşünür, değer verir, güler ve ağlarlar.” diyor.

GÖZAT  UNRWA: Dünya Gazze'ye Bakıp Utanmalı

Filistin’de adı okul, hastane ve yeni doğmuş çocuklara verilen Rachel Corrie’nin anısına çok sayıda film yapıldı, tiyatro ve kitaplar yazıldı. Corrie’nin Filistin’den ailesine yazdığı mektuplar derlenerek “Bırakın Tek Başıma Direneyim” başlığıyla kitap olarak yayımlandı.