Cenin’deki Çatışmada Bir Siyonist Asker Yaralandı

İsrail işgal ordusu sabah askerlerinden birinin Cenin kazası olan Burkin kasabasında meydana gelen silahlı çatışmada elinden yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını duyurdu. 

İşgalci askerin Burkin kasabasında meydana gelen silahlı çatışmada direnişçilerin attığı mermilerle yaralandığı belirtildi. İşgal güçlerinin söz konusu kasabaya baskın düzenlemeleri üzerine Filistinli direnişçiler de onlara silahla karşılık vermişlerdi. 

Olay anının tespit edildiği görüntülerin işgalci askerin direnişçilerin mermilerine hedef olduğunu ortaya koyduğu belirtildi. 

17 Ağustos Çarşamba gecesi Nablus şehri civarında yaralanan bir işgalci askerin bir arkadaşının yanlışlıkla attığı mermiye hedef olduğu açıklanmıştı.

15 Ağustos Pazartesi akşamı da önce, askerlerinin Batı Şeria’nın Tulkerem vilayeti civarında Filistinli direnişçilerin saldırısına maruz kaldıklarını ve biri ağır olmak üzere bazı askerlerinin yaralandığını açıklayan işgal ordusu daha sonra ağız değiştirerek bir askerinin arkadaşlarından birinin yanlışlıkla ateş etmesi sonucu hayatını kaybettiğini duyurmuştu.