Cenin’de İşgal Güçleri İle Silahlı Çatışma

Bu sabah Cenin kampına saldıran işgal güçleri ile Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar yaşandı.

Filistinli yerel kaynaklarda yer alan bilgilere göre, Cenin Mülteci Kampı’na saldıran işgal güçleri Filistinlilerin silahlı direnişiyle karşılaştı. Hukuk tanımaz işgal güçleri, Filistinli gençlerin direnişi karşısında şaşkına dönüp olay yerinden geri çekilmek zorunda kaldı.

1953 yılında kurulup Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin kentinin batısında yer alan Cenin Mülteci Kampı, bölgedeki en büyük ikinci kamp olup evsiz ve yurtsuz kalan 20 binden fazla Filistinliyi barındırıyor.

Filistin direnişinin önemli merkezlerinden biri sayılan kamp, işgal güçlerine karşı direnişin devam etmesi ve aranan Filistinlilerin burada barınması nedeniyle burayı kendisine karşı bir tehdit kaynağı olarak gören İsrail ordusu tarafından sık sık düzenlenen baskınlarla hedef alınıyor.

Siyonist işgalci İsrail rejimi, 29 Mart 2002’de “Savunma Kalkanı Operasyonu” kapsamında 3 Nisan 2002 gecesi kampa havadan ve karadan bir saldırı başlattı. Saldırılar sonucu yerle bir olan kampta binlerce insan evsiz kalırken bin 300 masum sivil katledildi.