Cenin Halkı: Kurtuluşun Tek Yolu Silahlı Direniş!

İşgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Cenin kentindeki Filistinli direnişçiler, içinde bulundukları zorlukları aşmanın ve işgal projelerini bertaraf etmenin ancak silahlı direnişi hayata geçirmekle mümkün olabileceğini vurguladı.

Düzenlediği basın toplantısında Filistinli bir direnişçi, “Gençler, içinde bulunduğumuz kritik durumdan çıkış yolunun işgale karşı silahlı direnişi harekete geçirmek olduğuna artık kesin kanaat etmiş durumda.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu direnişçi, işgal güçlerinin, Filistinlilerin evlerine baskın yapıp sahiplerine zulmetmesinin cezasız kalmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, İsrail’in işlediği tüm suçların bedelini en ağır şekilde ödeyeceğini belirtti

İşgal askerleri ve Yahudi yerleşimcilerin canlarını her zaman için tehdit altında hissetmesi gerektiğini aktaran direnişçi, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki göstererek, Siyonistlerin sadece güç dilinden anladığına vurgu yaptı.

Filistinli gençlerin, topraklarını işgal eden İsrail askerlerine karşı savaşma özlemi içinde olduğu ve Cenin’i İslami kimliğine yeniden kavuşturmak için gece gündüz mücadele ettiği ifade edildi.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Cenin kenti, geçtiğimiz günlerde Filistinli direnişçiler ve kente baskın yapan İsrail güçleri arasında silahlı çatışmalara tanıklık etmişti.

Görgü tanıkları, söz konusu çatışmaların, İsrail ordusuna bağlı sivil operasyon birimi Musta’rabin’in Cenin’e baskın düzenlemesi ve bazı Filistinlileri tutuklamak istemesi üzerine yaşandığını aktarmıştı.

“Musta’rabin” olarak isimlendirilen bu ajanlar, Arapça konuşuyor ve Filistinliler gibi giyiniyor. Musta’rabin güçleri Filistin topraklarında başta suikast ve insan kaçırma olmak üzere yüzlerce terör operasyonu gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam ediyor.