Cenin Halkı, İsrail Zulmüne Karşı Direniyor

İsrail işgal güçleri Cenin’in Es-Sile El-Harisiyye kasabasında Filistinli esirler Gays ve Muhammed Ceradat’ın evlerini havaya uçurdu. 

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Filistinli tutuklular Gays ve Muhammed Ceradat’ın evlerini, içine patlayıcı yerleştirdikten sonra evi havaya uçurduğunu bildirdi.

İsrail işgal güçleri, dün gece saatlerinde Batı Şeria’daki Cenin şehrinin batısında yer alan Es-Sile El-Harisiyye kasabasına baskın düzenledi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerine ait askeri araçların söz konusu kasabanın yakınındaki Dutan askeri üssünden hareket ederek, bir Siyonist yerleşimcinin öldürüldüğü eylemin sorumlusu olarak gösterilen Ceradat’ın evinin civarına ulaştığını aktardı.

Filistinli direnişçilerin işgalcilere ateş ederek ve taş atarak karşı durdukları belirtilirken, ilerlemelerini engellemek için de ara yolları kapattıklarını ifade edildi.

Çatışmalarda, 8 Filistinli yaralanırken, yaralılardan birinin gerçek mermiyle vurulduğunu, bir diğer Filistinliye ise İsrail güçlerinin kullandığı aracın çarptığını aktardı.

Öte yandan, İsrail 14 kanalı, söz konusu baskında 2 İsrail askerinin yaralandığını, failin ise tutuklandığını bildirdi.

Bunun yanı sıra Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nehhale, direnişin kalesi olan Cenin’de İslami Cihad Hareketi mensuplarının evlerinin yıkılmasının, Filistin halkı ve İslami Cihad savaşçılarını iradesini yok edemeyeceğini söyledi.

Kısa bir yazılı açıklama yapan Nehhale, “Ahdimize sadık kalıp zafere kadar yolumuza birlikte devam edeceğiz” dedi.