Çanakkale Filistinli Şehitleri İSRAİL VATANDAŞI GÖSTERİLDİ

Söz konusu “hata” daha önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nın internet sitesinde yer alıyor. Üç sayfa halinde 105 şehidin isminin yer aldığı listede şehitlerin hepsinin künyesinde İsrail yazıyordu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, 28 Haziran 2014 yılındaki kanun ile ‘Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’na devredildi. Böylece kanun ile söz konusu başkanlık Gelibolu Tarihi Alanı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmiş oldu.

Asıl Sitedeki Gösterim (TEPKİLER ÜZERİNE KAPATILAN SİTE)

Söz konusu bölge devredilmesine karşın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde yer alan siteler halen duruyor. Yeni kurulan başkanlık kendi sitesini kurmasına karşın, Filistinli şehitlerin ülke künyelerinde ‘İsrail’ yazan eski sitenin ise kapatılmadığı ve tepki çeken o bilgiler ile yayın hayatına devam ettiği görülüyor. Her ne kadar site güncellenmese de büyük bir skandala sebep olan bu sitenin derhal yayından kaldırılması gerektiği belirtiliyor.

Yeni Sitede İşgüzarlık

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ‘başkanlık’ halinde devredildikten sonra yeni sitede Filistin’den gelip şehit olanlar için ülke bölümü yerine il veya şehir bölümü yer alıyor. Ülke yerine sadece ve sadece şehitlerin künyesinde Kudüs veya Nablus yazıyor, yine Filistin yer almıyor. Yani Filistinli şehitler yine Filistinli olarak gösterilmiyor.

Yeni Sitede Gösterim Şekli

GÜNCELLEME: Gündeme gelmesi ile dikkat çekene ve halkımızda büyük rahatsızlık uyandıran durum, ancak gelen tepkiler üzerine Çanakkale’de şehit olan Filistinli Şehitlerin ülke açıklamasında İsrail’in yazılı olduğu site (gytmp.milliparklar.gov.tr) kapatılmak zorunda kalındı. İslam Toplumuna büyük bir hakaret olan konuya dair resmi makamlar “sehfen” açıklamasını yeterli gördü. Ancak ikinci haliyle yani ülkesiz haliyle yayınlanan içerik yeni sitede (catab.kulturturizm.gov.tr) halen daha durmaktadır. İleriki dönemde tepkilere göre ikinci saygısızlığın gizlenme ihtimali vardır.