BÜYÜK DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞÜ Nedir – Hakkında Bilgi?

Siyonist İsrail’in 30 Mart 1976’da Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymasının ardından yaşanan olayların anıldığı “Toprak Günü”nde, Filistin halkı her yıl “Büyük Dönüş Yürüyüşü” çağrısına katılmak için akın ediyor.

Filistin halkının Siyonist İsrail işgaline karşı Toprak gününde yaptıkları kitlesel etkinlik Büyük Dönüş Yürüyüşü olarak adlandırılmaktadır.

Büyük Dönüş Yürüyüşü ile hem Filistin halkının tarihi bilinci yenilenmekte hem de Siyonist Rejime ve Dünyaya bu toprakların asıl sahiplerinin kim olduğunun mesajı verilmektedir.

Filistin içinde ve dışında Filistin bayrakları taşıyarak, 1948’de topraklarından göçe zorlanan Filistinlilerin dönüş hakkını savunmak ve İsrail’i protesto etmek için yürüyüş yapılıyor.

Diğer ülkelerde yaşayan en az 5 milyon Filistinli mültecinin ana vatanlarına geri dönme hakkı, ” Büyük Dönüş” gösterisinin en önemli anlamıdır.

Siyonist rejimi dünyaya ve yeni nesillere “gasıp ve katil” olarak tanıtmak “Büyük Dönüş” gösterisinin önemli mesajlarındandır.

Söz konusu gösteriler bir yandan siyonist rejimin işgalci olduğuna dair eski kamuoyuna “tarihi hatırlatıp” genç kamu oyuna “bilgi verirken” diğer yandan İsrail rejiminin “katil” mahiyetini vurguluyor.