Ez-Zehhar: BÜYÜK DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞÜ Devam Etmeli

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Siyasi Büro üyelerinden Mahmut ez Zehar, Filistin el Yevm Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada; bazı Arap ve İslam ülkelerinin işgal rejimi ile ilişkilerini normalleştirme çabalarını “barışa ters yönde hareket etme” olarak niteledi.

Haaretez gazetesinin HAMAS ve İsrail rejiminin Mısır’ın aracılığıyla Büyük Dönüş yürüyüşlerinin büyüyüp yayılmaması için anlaştığına dair haberinin tamamen yalan olduğunu ifade eden Zehar, İşgal rejiminin önceki Filistinli göstericilere karşı yaptıklarının hiçbir anlaşmanın söz konusu olmadığını ortaya koyduğunu belirtti.

Zehar, Dönüş yürüyüşlerinin sürdüğünü ve süreceğini kaydetti.

Gazze’ye yönelik ablukanın son bulması karşılığında Dönüş yürüyüşlerinin durdurulmasına yönelik Arap ve Avrupalı ülkelerin arabuluculuğu ile ilgili haberler hakkında ise, Mısır’ın sınır kapılarını açma ve ürünlerin geçişine izin verme sözünü verdiğini, diğer Arap ülkesinin Filistin meselesi ve Gazze ablukası ile ilgilenmediklerini ifade etti.

Mahmut Zehar, Dönüş yürüyüşlerinin “Yüzyılın Anlaşması” karşısında büyük set teşkil ederek, bu anlaşmaya karşı sert siyasi mesajlar gönderdiğini ve İsrailli yerleşimcileri dehşete düşürdüğünü kaydetti.

HAMAS üyesi, Filistin halkının barışçıl gösterilerinden bunca korkan işgal rejiminin silahlı direniş ile karşı karşıya kaldığında ne yapacağını ifade etti.

Zehar ayrıca, Dönüş yürüyüşlerinin Gazze’den Batı Yaka’ya taşınmasının İsrail rejimini gerçek anlamda rahatsız edeceğini vurguladı.

Zehar, işgal rejiminin direniş liderlerini suikast düzenlemek tehdit etmesinin bu rejimin acziyetini gösterdiğini belirtti.