Büyük Dönüş Eylemlerinde 1 Filistinli Şehit Oldu

Geçtiğimiz Cumartesiden geçen bir haftalık süre içinde Filistin’in Batı Yaka ve Gazze bölgelerinde meydana gelen olaylarda bir Filistinli işgal güçlerinin attığı gerçek mermilerle şehit oldu. Onlarca Filistinli gerçek mermilerle veya lastik kaplamalı mermilerle yaralandı ya da atılan gaz bombalarından etkilendi. İki İsrailli yaralandı. Filistin’in değişik şehirlerinde toplamda 57 noktada çatışma meydana geldi. Bu çatışmalarda Filistinliler de işgalcilerin üzerine çok sayıda molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcılar attılar.

Dün yani Cuma günü Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün 77’inci haftası münasebetiyle düzenlenen gösterilerde Ala Nizar Ayiş Hamdan isimli 28 yaşında bir Filistinli genç şehit oldu, 57 Filistinli de yaralandı. Bunlardan 18 kişinin gerçek mermiyle yaralandığı onlarca kişinin de atılan gaz bombalarından etkilenerek boğulma tehlikesi yaşadığı belirtildi.

El-Halil’deki Beyti Emir’de de bir işgalci subay Filistinlilerin attığı taşlarla orta derecede yaralandı. Filistinliler El-Bureyc mülteci kampının doğusunda da işgalcilerin üzerine molotof kokteyli attılar. 13 farklı noktada çatışma meydana geldi.

Perşembe günü bir yahudi yerleşimci Kerni Şamrun yahudi yerleşim merkezi yakınında Filistinlilerin attığı taşlarla yaralandı. Filistinli gençler ayrıca Beyti İl yahudi yerleşim merkezi tarafına da molotof kokteylleri attılar. 7 noktada çatışma meydana geldi.

Çarşamba günü Kuber köyü, Negahut yahudi yerleşim merkezi ve Beyti Avva çevresinde 11 noktada çatışma meydana geldi.

Salı günü Aynu Sultan ve Batı Leben köyünde bazı Filistinliler işgal güçlerinin attığı lastik kaplamalı mermilerle yaralandı ve gaz bombalarından etkilendiler. Bu arada Filistinliler de işgal güçlerinin üzerine patlayıcılar attılar. 11 çatışma meydana geldi.

Pazartesi günü El-İseviyye beldesi çevresinde 4 çatışma meydana geldi. Bazı Filistinliler lastik mermilerle yaralandı veya gaz bombalarından etkilendiler. İşgal güçlerinin üzerine de molotof kokteylleri atıldı.

Pazar günü El-İseviyye’de Filistinli gençler işgalci askerlerin üzerine patlayıcılar attılar. Kubbetu Rahil’de el yapımı bir bomba patlatıldı. 6 noktada çatışma meydana geldi.

Cumartesi günü 5 çatışma oldu. Beyti Aylit yahudi yerleşim merkezi çevresinde Filistinli gençler işgalcilerin üzerine patlayıcılar attılar.