Büyük Dönüş Eyleminde 71. Cuma – 120 Yaralı

Gazze bölgesi ahalisi “Lebbeyk Ya Aksa (Emret Ey Aksa)!” adıyla, ”Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü” gösterilerinin 71. Cumasını gerçekleştirdi.

Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Konseyi dün  yaptığı açıklamada Gazze ahalisini “Lebbeyk Ya Aksa!” Cuması gösterilerine destek için Gazze’nin doğusunda yer alan dönüş çadırlarına toplanmaya çağırırken Filistin halkı da her hafta olduğu gibi binler halinde Gazze Şeridi sınırında gösteriye görkemli bir şekilde katıldı.

Büyük Dönüş Yürüyüşü Yüksek Konseyi yaptığı açıklamada bugünkü gösteri aynı zamanda Mescidi Aksa’da murabıtlık yapanlara ve ona sahip çıkmak için mücadele eden Kudüs ahalisine destek mesajı taşımaktadır ve Filistin halkının siyonistlerin düşmanca saldırıları karşısında Mescidi Aksa’yı yalnız bırakmayacağının ifadesi anlamına gelmektedir’ ifadesine yer verdi.  

Bu arada Filistin sağlık bakanlığı, dünkü gösterilerde terör rejimi İsrail güçlerinin ateş açması sonucu en az 120 Filistinlinin yaralandığını bildirdi.

30 mart 2018’de başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşleri’nde bu zamana kadar en az 310 Filistinli şehit olurken 31 bin Filistinli de yaralandı.