BÜYÜK DÖNÜŞ Eylemlerinde ŞEHİT Sayısı 276’ya Yükseldi

Filistin İnsan Hakları Merkezi ‘Mizan’ dün gece yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde bu zamana kadar şehit sayısının 276 olduğunu açıkladı.

Mizan insan hakları merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, şehitlerden 40’ı çocuk, ikisi kadın, 8’i gazi, 3’ü yardım ekibi görevlisi ve 2’si basın mensubudur. 

30 mart 2018 tarihinde başlayan ve hala devam eden Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde geçen cuma günü de terör rejimi İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 1 kişi şehit olmuştu.

Filistinli gençler Mısır, Katar ve bazı uluslararası organların aracılığıyla varılan anlaşmaya binaen geçtiğimiz Kasım ayında ara verdikleri gece şaşırtması eylemlerini bu ay yeniden başlattılar.

Söz konusu anlaşmaya göre işgal rejimi 13 yıldan beri uyguladığı ablukayı hafifletme, denizde balıkçıların avlanma alanlarını genişletme ve Katar’ın mali yardımlarının Gazze’ye sokulmasını kolaylaştırma sözü vermişti.

Ancak işgal yönetiminin bu konulardaki taahhütlerini tam olarak yerine getirmemesi üzerine gençler gece şaşırtması eylemlerini yeniden başlattılar.