BÜYÜK DÖNÜŞ Eylemlerinde Bu Hafta 1 ŞEHİT!

Filistin sağlık bakanlığı Gazze Şeridi sınırında Filistinlilerin düzenledikleri Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü’nün 38. haftasında dün siyonist İsrail güçlerinin saldırısında 1 Filistinlinin şehit olduğu ve 46 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, işgal  altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinin kuzeyinde bulunan Celezon Filistin  Mülteci Kampı yakınlarında düzenlenen gösteriye İsrail askerleri tarafından  açılan ateş sonucu 16 yaşındaki Filistinli çocuk Muhammed Nahla’nın şehit olduğu  belirtildi.

Perşembe gününden bu yana İsrail güçlerin işgal altındaki Batı Şeria  ve Doğu Kudüs’te gerçekleştirdiği operasyonlarda şehit olan Filistinli sayısı 5’e  yükseldi.

İsrail güçlerinin ayrıca dün işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli  bölgelerinde Ayrım Duvarı ve Yahudi yerleşim birimleri karşıtı protesto  düzenleyen Filistinlilere müdahalesinde de 11 kişi yaralandı.

Dünkü Geri Dönüş Yürüyüşleri’ne yönelik terör rejimi İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu en az 48 Filistinlinin yaralandığı bildiriliyor.