BUKEYRAT ve SELHEB’e Aksa’dan Uzaklaştırma Cezası…

Filistinli Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, işgal güçlerinin Kudüs’teki Vakıflar ve İslami İşler Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb ve İslami Vakıflar Dairesi Genel Müdürü Şeyh Nacih Bukeyrat’a yedi gün Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası verdiğini söyledi.

Heyet avukatı Muhammed Mahmud, gözaltına alınan Selheb ve Bukeyrat’ın mahkemeye çıkmadan önce uzaklaştırma kararlarının verildiğini bildirdi.

İşgal güçleri Selheb ve Bukeyrat’ı bu sabah Kudüs kentindeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Heyet avukatının her iki şeyhi de kentin batısındaki El-Meskubiyye Polis Merkezi’nde ziyaret ettiği kaydedildi.

Vakıflar ve İslami İşler Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb, Cuma günü Er-Rahme Kapısı’nı açıp Er-Rahme Musallası’nda namaz kılanların başında yer alıyordu.

Kudüs’teki Vakıflar ve İslami İşler Konseyi’nin Selheb başkanlığında daha geniş bir katılımla yeniden yapılandırıldığı ve yeni yönetimin geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını Er-Rahme Kapısı bölgesinde yaptığı belirtildi.

Konseyin yeniden yapılandırılması kararının Yahudi yerleşimcilerin ve işgal polisinin Mescid-i Aksa’ya yönelik tehditlerinin büyümesi üzerine alındığı ifade edildi.