B’TSELEM: İsrail Askerleri Tehlike Olmasa Da Ateş Ediyor

İnsan haklarıyla ilgilenen ve sol çizgide olan, “İsrail” sivil toplum kuruluşu niteliğindeki B’tselem örgütü, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde, hayatları açısından herhangi bir tehlike söz konusu olmadığında da, ateş etme emrini rutin bir şekilde icra ettiklerini dile getirdi.

Örgüt bu konudaki değerlendirmelerine, Batı Şeria’nın kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrinin doğusunda 5 Kasım 2021 tarihinde şehit edilen 15 yaşındaki Muhammed Da’des’in öldürülmesi olayı hakkında annesinin ve arkadaşlarının tanıklıklarına dayanarak hazırladığı raporda yer verdi.

Örgüt, tehdit oluşturan bir şekilde ateş edilmesinin İsrail güvenlik güçlerinin Batı Şeria bölgesinde izledikleri bir politika olduğunu vurgulayarak özel sebepler oluşup oluşmamasına bakılmaksızın bu uygulamaya rutin bir şekilde başvurulduğunu dile getirdi.

Örgütün raporunda işgal güçlerinin bu uygulamasının insan hayatı açısından kesin bir tehdit olduğuna dikkat çekerek, böyle bir tehlikeden korunmanın da bir yolunun bulunmadığını ifade etti.