Bir Grup Siyonist Mescidi Aksaya BASKIN YAPTI

Filistin 48’in haberine göre, Siyonist rejim askerlerince Mescid-i Aksa’ya yönelik kuşatma devam ederken, Siyonist yerleşimciler bugün sabah saatlerinde Pesah Bayramı’nın 6. gününde bir kez daha bu kutsal mekana baskın düzenlediler.

Kudüs Vakıflar Dairesi’nin açıklamasına göre bugün sabah saatlerinden itibaren gruplar halinde Mescid-i Aksa’nın avlusuna giren yüzlerce Siyonist, avlunun muhtelif noktalarında dolaşarak, Müslümanlar ve Hıristiyanlar’ı tahrik etmeye çalıştılar.

GÖZAT  HAMAS: Evet/Hayır Önemli Değil TÜRKİYE HALKININ Yanındayız

Öte yandan Siyonist rejim polisi, 35 yaş altındaki Filistinlilerin Aksa’ya girmelerine engel olduğu bildirildi.

Başka bir habere göre, dün akşam Nablus’un güneyindeki Burin köyü sakinleriyle köye baskın düzenlemek isteyen Siyonist yerleşimciler arasında çatışmalar yaşandı.

GÖZAT  Filistinli Esirler 17 Nisan'da AÇLIK GREVİNE BAŞLIYOR

Köye doğu tarafından girmeye çalışan yerleşimcilerin baskın girişiminden önce bazı zeytin bahçelerini ateşe verdikleri kaydedildi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, camilerin hoparlörlerinden yerleşimcilere karşı direnme ve zeytinliklerde çıkardıkları yangınları söndürme çağrıları yapıldı.

Bu arada, işgal güçlerinden kalabalık bir grubun Yahudi yerleşimcileri korumak amacıyla bölgeye baskın düzenlediği ve işgal güçleriyle bölge sakinleri arasında çatışmaların yaşandığı ifade edildi.