Binlerce Filistinli MESCİDİ AKSA’ya Akın Etti

Kudüs’ten ve işgal altındaki Filistin topraklarından gelen 3 bindenden fazla gönüllü, Ramazan ayına hazırlanmak için Mescid-i Aksa Camii’nin avlularını ve camilerini temizleme ve düzenleme kampanyasına katıldı.

Bu kampanya, İslami Vakıflar, Kutsal Yerler Bakımı için El-Aksa Derneği ve El-Kalam Akademik Vakfı tarafından yapılan çağrıları üzerine sekizinci kez gerçekleşti.

GÖZAT  KARİKATÜR: Siyonistler MESCİDİ AKSA'nın Altını Oyuyor

Bu yıl kampanyaya Naqab, Celile, Kudüs ve işgal altındaki kıyı kentlerinden gelen çok sayıda Filistinli katıldı.

Mescid-i Aksa’ya gruplar halinde gelen erkekler, kadınlar ve çocuklar, caminin dışındaki Bab el-Rahma ve Yusufiye kısmına dağıtıldı. Bab El-Rahma mezarlığı ve çevresi, özellikle Sahabeler mezarları temizlendi.

GÖZAT  Mescidi Aksa Hatibinden AÇLIK GREVİNDEKİLERE Destek Çağrısı

Kampçılar, işgalciler daha önceki yıllarda resmi üniformaki kelime veya cümleleri yasakladığı için bu yıl resmi bir üniforma logosu olmadan kıyafet giydi.

Kampın çalışması, cami ve Eski Aksa kısmında bakım, temizlik, düzenleme ve atölye çalışmasını içeriyor.

GÖZAT  İşgal Güçleri Filistinlilerin Mescidi Aksa NÖBETİNİ YASAKLADI

İslami Vakıfları Dairesi Başkanı Gazi Issa, kampın gönüllülerini El Mescidi Camii’nde buluşturmayı, hizmetlerine katkıda bulunmayı ve caminin gündelik çalışmalarını yapmayı amaçladığını söyledi.

İslami Hareket başkanı Şeyh Hammed Ebu Dabis, “Bu, Kudüs ve Mescid-i Haram için harika bir gün. Bu büyük iş sayesinde dünyaya, Aksa Camii’nin kimliğinin Arap ve Filistin olduğunu ilan ediyoruz.

GÖZAT  Siyonist Örgüt: Mescidi Aksa'ya BASKIN YAPIN

El-Aksa Camii, bizim için müslümanlar olarak dini bir hak, her Filistinli Arap için ulusal bir haktır, işgal hükümeti meşruluğa sahip değil. Kudüs’teki haklarımızın İsrail kararından daha büyük, bu adaletsiz ve sefil kararlara meydan okumaya devam edeceğiz” dedi.

Dabis, kampa katkıda bulunanlara ve kampın çalışmalarına katılan herkese övgü yağdırdı ve “Bu çalışmalar koşuşmayan bir mesaj taşıyor. Kudüs, Filistin davasının kalbi ve her Filistinli, Arap ve Müslümanın kalbinde yer alıyor.” ifadesinde bulundu.