Beytlahim’de İsrail İşgal Güçleri İle Çatışma

Dün akşam saatlerinde Filistinli gençler, Kalkilya’nın doğusundaki Azun kasabası yakınında yahudi yerleşimcilerin araçlarını taşladı. Bunun yanı sıra Beytlahim’in ilçesi olan Teku’ kasabasında da işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar meydana geldi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Azun beldesi yakınında Filistinli gençler yahudi yerleşimcilerin araçlarına el yapımı patlayıcılar ve taş attılar. Bunun üzerine yerleşimcilerin araçlarında maddi hasar meydana geldi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde, bu olay üzerine işgal güçlerinin bölgedeki askeri varlığını artırdığı ve Azun girişindeki askeri geçiş noktalarını kapattığı belirtildi. 

Filistin topraklarına kurulu yahudi yerleşim merkezlerinden birine giden yolun geçtiği Azun kasabası civarında yahudi yerleşimcilerin araçlarına zaman zaman taşlı saldırılar oluyor. 

Diğer yandan Batı Şeria’nın güney kesiminde yer alan Beytlahim’e bağlı Teku’ kasabasına işgal güçlerinin baskın düzenlediği ve bu yüzden çatışmalar meydana geldiği haber verildi. Çatışmalarda işgal güçleri Filistinli gençlere plastik mermilerle ve göz yaşartıcı gaz bombalarıyla saldırdılar. 

Teku’ kasabası sık sık işgal güçlerinin baskınlarına ve saldırılarına maruz kalıyor.