Bergusi’den Dünya’ya Çağrı: Filistinli Esirleri Destekleyin

İsrail hapishanelerindeki 1187 Filistinli politik mahkumun açlk grevine öncülük eden El Fetih yöneticisi Mervan Bergusi, “Açlık grevindeki Filistinliler desteklenmeli ve grev yapanların haklarını koruyan uluslararası kanunlara saygı duyulmalı” dedi.

Sputnik’in haberine göre Bergusi, dünya parlamentolarına hitaben yazdığı mektupta, çağrısı üzerine geçen hafta açlık grevine başlayan İsrail hapishanelerindeki 2 bine yakın Filistinli tutukluya işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

GÖZAT  Açlık Grevinin Öncüsü Bergusi'nin SAĞLIK DURUMU KÖTÜ

“Açlık grevindeki Filistinliler desteklenmeli ve grev yapanların haklarını koruyan uluslararası kanunlara saygı duyulmalı.”

​Tutukluların açlık grevinin, “uluslararası hukuk tarafından garanti altına alınan haklarının ihlal edilmesini meşru ve barışçıl yollarla aşmak” olduğunu vurgulayan Barguti, mektubunda şunları kaydetti:

GÖZAT  Filistinli Lider İsrail'e HAPİSHANEDEN MEYDAN OKUYOR

“Açlık grevine başlama kararı aldık, çünkü İsrail bize başka bir seçenek bırakmadı. İsrail’in, yargısız olarak tutuklamaya devam ettiği Filistinli milletvekillerden 13’ü hala tutuklu bulunuyor.

İsrailli parlamenterler, kışkırtmalarda bulunarak tutuklanmamızı destekledi. Bunlar, şu anda ise uluslararası platformlarda aranızda oturuyor ve bizleri bu haklardan mahrum bırakıyor.”

GÖZAT  2000'e Yakın Filistinli Esirin AÇLIK GREVİ 8. GÜNÜNDE

İsrail hapishanelerindeki 1187 Filistinli tutuklu,  İsrail cezaevlerinde, hapishane koşullarının iyileştirilmesi ve idari gözaltı uygulamasının sona erdirilmesi talepleriyle süresiz açlık grevine çıkmıştı.

Yaklaşık 15 yıldır İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan Barguti’nin sağlık durumunun kötüleştiği açıklanmıştı.